jucarii copii

Creaza-ti propriile modele cu Bormasina Magica

Inainte de a prezenta cartile cu instructiuni, incurajati copilul sa se joace in voie cu tabla, suruburile si diferitele unelte. Insurubarea suruburilor la intamplare, este o activitate foarte distractiva care ii ajuta pe cei mici sa invete cum functioneaza bormasina.

Atunci cand simtiti ca este pregatit sa lucreze cu plansele cu instructiuni, alegeti unul dintre cele mai simple modele. Plasati-l langa tabla pentru activitate pentru a fi usor de obsevat de copil. Ajutati copilul sa dezvolte o strategie pentru lucrul cu plansele de modele. De exemplu, pentru anumite planse este mai usor sa se inceapa din partea de sus, sau din partea dreapta si sa continue pana la capatul opus al fiecarui rand. Incurajati copilul sa acorde multa atentie pozitiilor suruburilor din model,  socotind numarul gaurilor goale. Puteti ajuta punand intrebari precum, “Ce urmeaza dupa surubul galben?” “Ce se afla sub surubul rosu?” “Ce se afla deasupra surubului verde?” “Cate suruburi albastre sunt in acel rand?”

Sfat: Unii copii considera folositor sa spuna modelul ilustrat cu voce tare in timp ce lucreaza, de exemplu, “Verde, verde, galben”.

Pe masura ce copiii castiga mai multa experienta cu realizarea modelelor dupa sabloane, introduceti modele cu desene mai complexe. De asemenea, puteti utiliza sabloanele pentru a incuraja dezvoltarea limbajului discutand detaliile din poza, sau rugand copiii sa va spuna o poveste despre desenul la care lucreaza.

CREATI-VA PROPRIILE MODELE

Setul cuprinde si sabloane albe, care pot fi personalizate de  copii. Cartile de colorat pentru copii sunt o sursa buna de idei de poze simple si distractive. De asemenea, puteti da copiilor copii ale modelului de carte pentru a-si planui propriile modele, precum animalul sau jucaria preferata. Daca doriti, laminati cartile si adaugati-le colectiei dvs. de modele de carti pentru a le folosi si alti copii.

Cumpara acum